/ Dariknews.bg, архив
Министерството на културата не разрешава демонтирането на останките от Тютюнев склад в Пловдив, съобщават от ведомството на сайта си във връзка със запитвания от медии и засиления обществен интерес по отношение на складовете в града.
 
В отговор на писмо от община Пловдив, в което се задават въпроси относно евентуален демонтаж на тютюнев склад и процедурата за неговия статут, Министерство на културата е изпратило писмо до общината.
 
Община Пловдив започва укрепването на бившия тютюнев склад

"В изпълнение на решението от констативен протокол на Комисия по чл.73, ал.1 от Закона за културното наследство, назначена със заповед на кмета на община Пловдив, от собственика на тютюнев склад на ул. "Г.М. Димитров" 29 е внесен проект за временно укрепване на запазените структури на тютюневия склад, който е съгласуван с Министерството на културата.
 
Главният архитект на Пловдив с обвинение за събарянето на Тютюневия склад

Проектът е изискан само с цел укрепване на запазените структури и осигуряване на безопасността на околното пространство. Министерството на културата не разрешава демонтирането на останките от сградата", посочва министерството в писмото.