/ БГНЕС
"Налагането на вето върху сделката за купуването на новите самолети F-16 беше излишно". Това заяви пред журналисти във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Депутатите преодоляха поредно вето на президента, този път за F-16

В старата столица вицепремиерът и военен министър присъства на присвояването на офицерски звания на 160 офицери и 30 сержанти от Националния военен университет.

Налагането на вето върху сделката за купуването на новите самолети F-16 беше излишно. Както видяхте и днес при обсъждането на президентското вето нямаше никакви нови аргументи – нито от страна на опозицията, която е опозиция и трябва да е против, нито от страна на управляващите, които вече казаха каквото имаха. Но както и да е, това е конституционно право на президента и аз го уважавам, коментира още министърът.

Отново напрежение сред управляващите заради F-16 (ОБЗОР)

Ако няма вето върху актуализацията на бюджета, следва превеждане на парите за новите самолети до 31 юли и договорът влиза в сила, продължи Каракачанов. След това и договорът за изработката и доставката им влиза в сила. „Аз не съм русофил или американофил, мен ме интересува българската армия да е добре въоръжена и то с ново и модерно оръжие. Като страна членка на ЕС, при съществуващите санкции, да кажеш на хората, че ще купиш руски самолети, означава да ги лъжеш, че някога изобщо ще купиш самолети”, заяви още Каракачанов.
БГНЕС