/ БГНЕС
От ДПС обвиниха управляващите в "тежка некомпетентност, несистемно мислене и политическо късогледство"
Държавата е в колапс, категоричен бе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на днешните дебати по вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“. От движението заявиха подкрепа към БСП в желанието им да съборят правителството, заради политиката му в областта на екологията и възникналата водна криза в Перник и региона.

„Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и не само там, а в цялостната политика, е факт. Това е закономерният резултат от 10-годишно некадърно управление. Днес ГЕРБ яростно защитава тезата, че в областта на околната среда и водите са постигнали големи успехи и само опозицията не може да ги види и оцени“, смята Карадайъ.

Георги Марков похвали дуета Борисов-Владимиров, обяви ги за сиамски близнаци

Според него страната ни има „тежки проблеми“ в много сектори, които тепърва ще се задълбочават. „Както и да го погледнете, госпожи и господа от ГЕРБ, нещата се влошават, а не се подобряват“, обърна се той към управляващите.

Корнелия Нинова: Правителството на Борисов е риск за България

„Налице са доказателства за тежка некомпетентност, несистемно мислене и политическо късогледство“, продължи с критиките лидерът на ДПС. Според Карадайъ неспособността на управляващите да се поучават от грешките си е свидетелство за невежество, а колкото и пъти да се повтаря една грешка, тя не води до качествена промяна в управленския модел.

От ДПС са категорични, че не подкрепят вота на недоверие просто защото са опозиция, а защото са „убедени във вредата, която нанася днешното управляващо мнозинство на демокрацията и държавността“.

Само 12% от българите вярват, че природата е източила язовир "Студена"

Според Карадайъ състоянието на околната среда е пряко свързано с качеството на живот.

БСП внесе вота на недоверие, ДПС не го подписа, ГЕРБ вярват, че няма да мине

„Нужно е да се формулират ясни приоритети, на база на програмата на ДПС, за ускорено икономическо развитие на страната“, смята още той.