/ БГНЕС, архив
Всички български граждани могат да направят справка в интернет или по телефон за номера на избирателната секция и мястото за гласуване на изборите за Народно събрание на 26 март.

Кога ще теглят жребия за номерата на партиите в бюлетините за гласуване?

Проверка може да бъде направена на интернет страницата на Гражданска дирекция ГРАО - grao.bg, както и чрез sms на единен номер за трите оператора 18 429 на цена от 0,25 лв. без ДДС. В текста на sms-а трябва да се изпишат десетте цифри на единния граждански номер и системата връща обратно съобщение с данни за изборната секция.

Гласоподавателите могат да получат тази информация и като се обадят на номер 0800 14 726, който е безплатен за цялата страна.

10 партии и 8 коалиции се регистрираха за изборите през март

Междувременно от Централната избирателна комисия напомниха, че днес изтича крайният срок, в който инициативните комитети могат да подадат заявление за регистрация в районните избирателни комисии за участие в изборите за народни представители, насрочени за 26 март 2017 г. Регистрацията на инициативни комитети в РИК се извършва съгласно решение номер 4154-НС от 30 януари 2017 г. на ЦИК.