Иво Инджев: Очевидно Станишев играе с повече от един кон
Иво Инджев: Очевидно Станишев играе с повече от един кон / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

„Изборът на Миков беше предопределен. Очевидно Станишев играе с повече от един кон. Жертваш една фигура, за да спечели друга", заяви журналистът Иво Инджев в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

Той коментира вчерашния конгрес на БСП, на който Михаил Миков беше избран за лидер на социалистите.

„Партията, управлявала най-много България през целия преход, никога не излезе на светло, а твърди, че си решава проблемите в тъмната стаичка. Това е театър за наивници", заяви Инджев.

По думите му победата на Михаил Миков в битката за председателския пост в БСП е „технология на партийните структури".

„Чета и виждам абсурди. Станишев не става за шеф на БСП, подава си оставката просълзен, след толкова много загуби на избори. Изключително провален политик в България, като лидер на партията. Но става според този мини конгрес за лидер на европейските социалисти. Това е пълен абсурд", коментира Иво Инджев.

Според него БСП са си избрали „най-забавния измежду" тях.

„Титаник потъва, капитанът Станишев отива на сухо в Брюксел, а диригентът на оркестъра Миков свири „Турски марш" по Моцарт и се забавлява с потъващия Титаник", заяви Инджев.

„Единствените избори, които е печелил Станишев, са срещу Първанов на предишния конгрес", добави журналистът.

Според него енергийните лобита управляват България и битката за парите за „Южен поток" ще предопредели годината.

„Това правителство си отиде, защото не се справи с „Южен поток". В момента няма радикална смяна, а пренареждане на картите. Путин си сменя играчите в България, иначе това правителство щеше да си изкара 4-годишния мандат", заяви още Инджев.

Източник: NovaNews.bg