Разузнавателните ни служби работят толкова, колкото могат, без да се скриват зад трудностите които има, това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" след Председателския съвет в Народното събрание по повод националната ни сигурност в контекста на войната срещу Държавата Израел и войната в Украйна.

"Интересно ми е дали тези от сглобката сега ще тръгнат да сменят шефовете на служби", посочи той.

По думите му конфликтът между Израел и „Хамас” е голям, с тенденция за изостряне, икономически измерения и трудно предвидими последствия.

„Страната е изправена пред сложна ситуация. Ако тя ескалира, горивата ще поскъпнат”, каза още Йорданов.

"В един такъв конфликт е нормално да се изпитват притеснения. Може да се предположи и за последиците от евентуална ескалация на конфликта. Не е нужно да се сдобием с класифицирана информация, за да е ясно какво може да се случи. Дали ще стане, вече е друг въпрос. Важното е, че нашите служби са се задействали с целия капацитет, който имат. Капацитетът им, пък, от друга страна не е много голям, защото са оставени недофинансирани и недоокомплектовани", допълни той. 

В съвета участваха председателят на Народното събрание Росен Желязков и ръководствата на парламентарните групи. Присъстваха още министър-председателят Николай Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност.