/ iStock/Getty Images
Български евродепутати от групата на ГЕРБ/СДС алармират Европарламента и еврокомисари за "пълзящия опит за преврат" у нас.

Борисов: Служебният кабинет е предизборен щаб

В писмо, публикувано от евродепутата Асим Адемов от ГЕРБ на фейсбук страницата на партията, се посочва, че "назрява моментът, в който българските граждани ще трябва по-твърдо и решително да се противопоставят на пълзящия опит за преврат и налагане на авторитарни методи на управление от страна на президента Радев и служебното му предизборно правителство. Демокрацията е в опасност!".

Рашков подава сигнал в прокуратурата срещу Борисов

Борисов: Паникьосаха се, само не са ми пришили, че съм изял някой човек (ВИДЕО)

"Ние, евродепутатите от групата на ГЕРБ/СДС в ЕП, а именно изпратихме писмо до всички членове на Европейския парлам: Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел , Емил Радев , Александър Йорданов Александров и аз (Асим Адемов),ент и до еврокомисари от ЕК. Всички тях ги запознаваме със случващото се в България, след като прокремълският ни президент назначи "служебно правителство", което започна да "изчегъртва" демокрацията", се казва в текста.

Евродепутатите подчертават, че основната цел на служебното правителство е да организира честни и прозрачни парламентарни избори на 11 юли.

„За съжаление, вместо това, то действа като предизборен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен“, отбелязват представителите от ГЕРБ и СДС в ЕП.

Борисов: Служебното правителство се бие само с ГЕРБ, извадиха хора от 90-те да отвличат вниманието

Допълва се, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е направил "заплашителни забележки" към своите опоненти и журналисти, в които е употребил думите "бивши хора" - израз, използван от комунистическия режим в България за обозначаване на противниците на комунистическата диктатура.

Отбелязва се също назначението на Елена Фичерова за началник на кабинета на служебния министър Рашков.

Високо напрежение – пореден словесен сблъсък между Борисов и Рашков (ВИДЕО)

Отчита се предприетата промяна в ръководството на ДАНС. Служебното правителство на президента Радев използва едни от най-страшните техники на комунистическия режим - разпространява лъжи, дезинформация и заплахи, за да изплаши своите опоненти, завършва писмото.