"Не се чувствах пиян. Изпих няколко чаши вино. Направих неправилна преценка на собствените си възможности.", заяви по NOVA евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който беше хванат да шофира автомобил след употреба на алкохол в началото на декември месец в Самоков.

Имало е много случаи, когато съм преценявал, че не е уместно да шофирам”, обясни евродепутатът.  

Джамбазки заяви, че е дал кръвна проба в Самоков, а не както се твърди във ВМА.

Отнеха книжката на Ангел Джамбазки

„Изпълнихме закона и отидохме в Спешното отделение на болницата в Самоков – там, където те карат полицаите, ти не си го избираш”, уточни Джамбазки.

"Не съм толкова глупав да дам кръвна проба във ВМА", каза още той и поясни, че "кръвната проба е направена след около час или половин час".

Хванаха Джамбазки да кара пийнал: Срамувам се! Да ми вземат книжката!

Евродепутатът бе глобен с 1000 лева и остана 12 месеца без шофьорска книжка. Отнеха му и 10 контролни точки. Първоначално пробата от направения му тест с дрегер показала 1,55 промила, което провинение се наказва със затвор. Час по-късно на Джамбазки му е взета кръвна проба в Самоков и изпратена за анализ в Окръжна болница в София, резултатът от нея е бил 1,08 промила етилов алкохол. Полицаите са установили още и липса на контролен талон. За това административно нарушение на Джамбазки му е наложена глоба от 10 лева.
nova.bg