ДПС: Не спираме да се развиваме и обновяваме
ДПС: Не спираме да се развиваме и обновяваме / снимка: БГНЕС, архив

Единствено активното участие на ДПС в политическия живот на България може да осигури адекватна позиция по отношение на новите предизвикателства, пред които е изправена страната ни. Това се посочва в обръщение на Централния съвет на ДПС по повод 26-тата годишнина от създаването на движението.

Доган даде заявка за по-активна роля в политиката

"Датата е повод да благодарим на визионерите, които преди 26 години, осъзнали необходимостта от защита и утвърждаване на фундаменталните човешки ценности в условията на прохождаща демокрация, създадоха Движението за права и свободи, се посочва в обръщението.

Ахмед Доган лично предложил новото ръководство на ДПС

Според ръководството на ДПС "установяването на българския етнически модел, благодарение на политическото визионерство на основателя и почетен председател на ДПС д-р Ахмед Доган, допринася за ускоряване на процеса на членство на България в европейските и евроатлантическите структури". "Съхраняването на уникалния български етнически модел, път неизменно следван от ДПС през всички тези години, е основният генератор на стабилност и сигурност както в страната, така и в региона. Защото нормата и критерият, на които се осланя ДПС е стабилността на страната и сигурността на всички български граждани", отбелязват от ръководството.

Изхвърлиха Местан от ДПС

"Нашата мисия е запазването на правата и свободите, мира, стабилността и сигурността на българските граждани в условия на остро противопоставяне и напрежение в международен план", посочват от ДПС.

От Централния съвет отбелязват, че ДПС е навлязло в своята политическа зрялост и не спира да се развива и обновява. "Движението за права и свободи има волята и хъса да осъществи своята мисия, като същевременно има силната имунна защита срещу опитите за подмяна на фундаменталните ценности, които ДПС отстоява от създаването си преди 26 години", отбелязват от ръководството.

Доган намекнал за грешки на Местан още преди година

От ДПС посочват, че изминалата година е била изпълнена с политическо напрежение, заради изборите, но и белязана със знака на "болезнени вътрешнопартийни процеси". "И в същото време - налице е единно общностно решение партийното тяло да се отърси от всичко онова, което не споделя основополагащите идеи и ценности на ДПС, което пречи на партията да продължи напред за постигане на своите цели и за утвърждаване на България като реален член на Европейския съюз и НАТО", посочват още от ръководството.