Дисциплинарно производство срещу шефа на БОП в Перник заради случая с Мирослава
Дисциплинарно производство срещу шефа на БОП в Перник заради случая с Мирослава / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Дисциплинарно производство е образувано срещу началника на сектор "Борба с организираната престъпност" в Перник, съобщиха от МВР. Заповедта е подписана от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Дисциплинарното производство е във връзка с постъпили сигнали срещу главен инспектор Христо Златков, началник на БОП. Става въпрос за поведение, несъвместимо с етичните правила на служителите от МВР при разследването на отвличането и последвалото убийство на 17-годишната Мирослава от Перник.

Сформирана е комисия, която ще проведе дисциплинарното производство и ще даде становище за това, какво наказание да бъде определено на служителя.

Според bTV соченият за убиец на Мирослава Стойчо Стоев-Чочо, който се самоуби в присъствието на полицаи в четвъртък, е извадил оръжието от личния си сейф. Той успял да стигне до него и след това да се простреля, защото в помещението нямало ток, а вместо да го пазят, полицаите били заети да поправят електричеството. Пистолетът, с който се е самоубил Стоев, е законно притежаван.

Тялото на Мирослава Николова бе намерено на 12 януари. Същия ден направилият самопризнания Стойчо Стоев - Чочо се самоуби. Вторият заподозрян Марио Любенов се намира в столичната клиника "Св. Наум".