С „Възраждане“ не споделяме начина, по който ние разглеждаме нашето място в Европа, каза той
Оставаме в опозиция, която продължава да бъде проевропейска и антикорупционна. Това обяви пред президента Румен Радев по време на консултациите Николай Денков от ПП-ДБ. 

Той подчерта, че през последните три години е станало ясно, че е лесно да се свали едно правителство, но е трудно да се направи ново. Президентът посочи, че вчера „Възраждане“ са отправили предложение да обединят всички 125 народни представители под тяхна егида в "антиГЕРБ-ДПС коалиция". В тази връзка той попита ПП-ДБ дали биха се обединили в подобна коалиция.

"С "Възраждане" не споделяме начина, по който ние разглеждаме нашето място в Европа и света. Не виждам как може нашите приоритети да ги развиваме заедно с "Възраждане", категоричен бе той. 

"Ние сме млада коалиция. Два пъти ни се наложи и поехме отговорността. Избирателите ясно ни дадоха позицията на опозиция. Ние заставаме в много ясната позиция да сме проевропейска коалиция", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. 

Ген. Атанас Атанасов пък поиска информация от държавния глава във връзка с появили се снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов.

"Залят съм от телефонни обаждания от неслучайни хора. Ако в навечерието на съставяне на правителство има висока степен на заплаха към мандатоносителя това е важен проблем за държавата", каза Атанасов.

Румен Радев подчерта в началото на разговора, че избягва да говори за втори и трети мандат, докато още се обсъжда първия. Той отбеляза, че се множат партиите, които вече имат желание за третия мандат.

Припомняме, че преди тях срещи с държавния глава проведоха ГЕРБ-СДС и ДПС. 



Борисов след консултациите: Най-вероятно ще предложим правителство на малцинството

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че най-вероятно ще предложи правителство на мнозинството. А от ДПС заявиха, че според тях най-логично е да бъде подкрепен мандатът на победителя. 
 
След края на консултациите Николай Денков заяви, че Бойко Борисов е свалил последните две правителства на ПП-ДБ, затова сега той носи отговорността.

"Задача на Борисов е да намери подкрепа за това, което предлага. След като той свали последните ни две правителства не зная с какви очи ще иска подкрепа от нас. Ние нищо не дължим на Борисов, той дължи на българите правителство. Няма какво да се представя за жертва на тази ситуация", добави бившият премиер. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня