Делото „Индиго” отложено за 20 октомври
Делото „Индиго” отложено за 20 октомври / netinfo

СГС даде ход на делото за смъртта на седемте деца пред дискотека Индиго на 21 декември 2001 година. Само четирима от 12 родители се конституираха като граждански ищци по делото.

След 3 години и три поредни връщания на делото в прокуратурата, съдия Антон Станков даде ход на процеса. От 12 пострадали само четирима родители са подали граждански искове за по 50 000 лева. Защитата внесе искане да се прекрати наказателното производство срещу четирима от обвиняемите – Красимир Илиев, ангел Николов, Ари Силаги и Георги Василев – за причинена телесна повреда по непредпазливост, тъй като още на 21 декември 2004 година е изтекла абсолютната давност на престъплението.

Съдът прекрати обвинението и така те ще бъдат съдени само за причинена смърт по непредпазливост на седемте деца. За престъпление по служба са обвинени бившият главен архитект на София Стоян Янев е бившият шеф на Комитета за младежта и спорта Цвятко Барчовски.

По искане на адвокатите съдът допусна изслушване по съкратена съдебна процедура. Така от 140 свидетели по делото ще бъдат разпитани пред съда само трима, няма да се слушат съдебномедицинските експертизи. Всичко това се приема за доказано.

Защитата обаче настоява да се изслуша строителнотехническата експертиза. Днес съкратеното производство не може да започне, защото трябва да изтече срока на обжалване на прекратеното обвинение.

Съдът отложи делото за 20 октомври.