Цветанов не очаква напрежение в Пазарджик заради делото за радикален ислям
Цветанов не очаква напрежение в Пазарджик заради делото за радикален ислям / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Не очакваме нищо драматично да се случи в понеделник в Пазарджик, когато продължава делото за радикален ислям. Това обяви в Пазарджишко министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той обясни, че е получено уверение от всички страни, че няма да се допусне нарушаване на обществения ред и прояви от такъв характер.

Вицепремиерът Цветанов и министърът на  регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова откриха две пътни отсечки Батак - Доспат и Доспат - Сърница, които са ремонтирани със средства от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

„Настилката е много добра и пътят е обезопасен така, че снегът не може да ни изненада”, заяви на церемонията по откриване министър Лиляна Павлова. Общата стойност на ремонтите е близо 16 млн лева, предстои през следващата година да бъдат ремонтирани и останалите 25 км от пътя между Батак и Доспат.

Министър Цветанов отбеляза, че правителството не дели кметовете по партийна принадлежност, а подпомага инициативните градоначалници.  По думите му тези пътища ще стимулират туризма и ще облекчат трафика в района, което е само и единствено в полза на хората.

Преди церемонията по откриването министър Цветанов бе в Сърница, където се срещна с обществеността на родопския град. Той получи преписка с искане Сърница и още две села в района са бъдат обособени като самостоятелна община. На вниманието на вицепремиера бе поставен и въпросът с т.нар. воден цикъл, който не може да се реализира поради бездействие от страна на община Велинград.