Цветанов: ГЕРБ няма да е инициатор на предсрочни избори
Цветанов: ГЕРБ няма да е инициатор на предсрочни избори / Дарик Разград

Партия ГЕРБ няма да е инициатор и провокатор на предизвикване на предсрочни избори - заяви категорично заместник-председателят на партията Цветан Цветанов в разградското село Каменар.

Той бе там, за да подкрепи кандидата на партията в предсрочните избори в населеното място, насрочени за 5 юни.

Цветанов обясни, че страната не са нуждае от предсрочни избори.

Цветанов: Радан Кънев търси начин да бъде отразен

Призна обаче, че за ГЕРБ в чисто партиен план това е най-доброто време за увеличаване присъствието в парламента, но допълни, че партията с най-голяма парламентарна група е натоварена с най-голяма отговорност в реализацията на националните приоритети и решаване на местни проблеми.

"ГЕРБ няма да е инициатор и провокатор за предизвикване на предсрочни избори, искаме да изпълним ангажиментите си към избирателите", заяви Цветанов.

"Работим за повече приходи в бюджета, искаме закони, които да създават условия за прозрачност", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Вървим в правилната посока, през първите 4 месеца от годината имаме 1 милиард повече събираемост в приходната агенция, а за 18 месеца при българските пенсионери са стигнали допълнителни 200 милиона лева извън планираните бюджетни разходи - похвали се още Цветанов.

Има капацитет в местната власт и опит в изпълнителната, това дава възможност в диалог с Европейската комисия да реализираме нови инфраструктурни проекти във всяко населено място - завърши Цветанов.