Цветанов да избере межу министерството и предизборния щаб
Цветанов да избере межу министерството и предизборния щаб / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Цветанов да избере межу министерството и предизборния щаб
38601
Цветанов да избере межу министерството и предизборния щаб
  • Цветанов да избере межу министерството и предизборния щаб

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова вътрешният министър Цветан Цветанов да не оглавява предизборния щаб на ГЕРБ, защото това ще доведе до манипулация на изборите. Според бившия премиер Цветанов трябва да избере между работата в министерството и тази в щаба, но да не ги съвместява.

Станишев определи обсъждането на темата за СРС-тата в европарламента, което се състоя снощи, като „безпрецедентно”.

„Самите управляващи създадоха този проблем и сега си го сърбат. Без да се разреши проблема, няма как да очакват Европа да не гледа и да не реагира. Трябва да са абсолютно наясно. С един формален дебат в парламента и вот на доверие, премиерът изобщо не е решил проблема”, заяви лидерът на БСП.

„Нали знаете каква ще бъде реакцията, може би не публична, но реалната, оценка от европейски страни и ЕП, когато научат, че министър на вътрешните работи е шеф на предизборния щаб на управляващата партия. Това в коя европейска страна го има и за какви честни и прозрачни избори можем да говорим и да очакваме. То е ясно – МВР ще се постараят да го подчинят, както и ДАНС, и да ги ползват за политически цели. Те и сега ги ползват за политически цели, още повече за изборите”, уточни още Станишев.