Цацаров към Пеевски и Цветанов: Не си правете евтин ПР на гърба на прокуратурата
Цацаров към Пеевски и Цветанов: Не си правете евтин ПР на гърба на прокуратурата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Цацаров към Пеевски и Цветанов: Не си правете евтин ПР на гърба на прокуратурата
70327
Цацаров към Пеевски и Цветанов: Не си правете евтин ПР на гърба на прокуратурата
  • Цацаров към Пеевски и Цветанов: Не си правете евтин ПР на гърба на прокуратурата

Политиците да не си правят евтин пиар на гърба на прокуратурата, призова главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му това вреди на държавата. Цацаров препоръча на Цветан Цветанов и Делян Пеевски сами да решават проблемите си и да не замесват прокуратурата. Цветанов и Пеевски и днес продължиха да разменят обвинения по между си.

Четвърти ден Цветан Цветанов и Делян Пеевски разменят реплики чрез медиите за това колко пъти и в кои часове са се срещали в сградата на Вътрешното министерство. Цветанов поиска да бъдат огласени дните и часовете, в които са се срещали с Пеевски, който вчера извади справка, в която се посочва, че двамата са се виждали 40 пъти в сградата на министерството.

„Нека да видим дните, часовете, след като се претендира, че има 40 срещи. Всяко едно влизане в Министерството винаги минава през регистрирането в съответните дневници. Справката не е вярна. Всички срещи, за които става въпрос, са проведени в МВР. Говорим за не повече от 7. Мога да ви кажа, че това е формата и начинът да преодолеем задкулисието, защото ако трябваше да има задкулисие, трябваше да ги провеждам някъде другаде, в някаква друга среда и в някаква друга атмосфера. Няма нещо, което да е било свързано с някакви интереси. Никога не съм бил в приятелски отношения. Разговарял съм с всички депутати, които са пожелали да се срещнат с мен", заяви Цветан Цветанов.

И докато Цветанов поддържа версията си за 7-8 срещи, Делян Пеевски отново в интервю за агенция „Пик" обвини съперника си в лъжа и обяви, че в нощта на рождения си ден Цветанов го извикал в кабинета му, където му бил оказан натиск.

„Ще го попитам само веднъж - в нощта на 26 срещу 27 юли 2012 г., когато имах рожден ден, дали той ме е извикал в неговия кабинет и злоупотребявайки със служебното си положение, ми е оказал натиск по определена тема", заявява Пеевски.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров, чието име също беше замесено в срещите между Цветанов и Пеевски, призова двамата да спрат с евтиния пиар:

„Призовавам и него, и лицето Делян Пеевски, да си решават проблемите помежду си, без да ги решават чрез или на гърба на прокуратурата. Абсолютно същия призив ще отправя не само към лицата Цветан Цветанов и Делян Пеевски, но и към всички бивши и настоящи политици, парламентарни и извънпарламентарни сили. Не си правете евтин пиар на гърба на прокуратурата. Но този евтин пиар е вреден за държавата, а в един по-късен момент може да се окаже вреден и за самите вас", допълни Цацаров.

Главният прокурор защити заместниците си, като посочи, че само той ги е избирал, което е и негово административно право. Коментарът му бе по повод твърденията на Делян Пеевски, че назначенията на неговите заместници - прокурорите Ася Петрова и Борислав Сарафов, са съобразени с исканията на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. За Сарафов заяви, че има опити той да бъде острелян, заради случите, които разследва в енергетиката и лица със свалени имунитети.