"Не съм заплашвал с убийство. Не мога да си обясня какво се случи - изведнъж държавата рязко ме нападна. Нямам никакъв страх в момента. Мисля, че ще се стигне до съд и там ще се решава". Това каза по телефона за NOVA Васил Божков.

Божков предлагал по 10 000 лв. на ден на член на Комисията по хазарта

Той отрече категорично, че е предлагал подкупи на членове на Комисията по хазарта. По негов адрес се водела "злостна пропаганда". Относно обвиненията спрямо него той коментира, че "това са някакви твърдения, които нито са доказани".

"Не могат да правят квалификации за криминален тип, олигарх, за ограбил хората. Все още не мога да си обясня какво се случи. Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенето на някакви хора, които за мен са психично болни", коментира още Васил Божков.

МВР публикува кадри от акцията в имотите на Васил Божков (СНИМКИ/ВИДЕО)

Божков продължава да твърди, че жена му е била арестувана, но уточни, че е задържана за една нощ и после пусната. Той се оплака още и за това, че картините му са били отнети.

Бизнесменът, който е издирван и се сдоби със 7 обвинения като ръководител на ОПГ от 2014 г. до сега, отрече да се намира в Дубай.

"Самолетът не е на „Нове холдинг” и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет? На разположение съм. Къде съм, не е най-важното", заяви Божков по телефона. Той разкри, че не е знаел за спецакцията, организирана в София, при която бяха проверени няколко офиса на бизнесмена. Хазартният бос каза още, че твърдението на прокуратурата за дължимите над 500 млн. лв., които Божков трябва да изплати на държавната хазна, е "злостна пропаганда".

„Никой не каза, че компаниите ми са внесли над 500 милиона в хазната. Не може да се смятаме за нищо. Посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния”, коментира Божков.

По думите му, проблемът на България бил, че "една клика" се е задържала на власт 10 години.
NOVA