/ БГНЕС
Страхувам се да се прибера в България, страхува се за живота си. Мислих да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна. Не съм престъпник". Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.
 
От вчера Божков е издирван с европейска заповед за арест, повдигнати са му 7 обвинения - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

 Главният прокурор: Божков е със 7 обвинения, обявен е за издирване от Интерпол

Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша.
 
Той каза още, че вчера е арестувана съпругата му, но други членове от семейството му досега не са засегнати от акцията на спецпрокуратурата.

Вчера собственикът на "Нове холдинг" Васил Божков заяви пред DarikNews.bg, че не се укрива и очаква да бъде призован от разследващите.

Божков не се криел, но не каза къде е (ВИДЕО)

"В момента съм на телефона и очаквам да ме призоват, ако ме призоват" - така Божков двусмислено отказа да посочи къде е местоположението му.

Също вчера главният прокурор Иван Гешев излезе с изявление, че към президента на "Нове холдинг" Васил Божков има 7 повдигнати обвинения и е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол.

„Нашата работа е, когато констатираме доказателства за извършени нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим съответните лица пред българския съд. Смятам, че ще си свършим работата качествено. Виждате, че това се върши по хора с огромни финансови възможности и по начин, по който никога не е правен в историята на България след 1989 г. Не само, че се прави, но се прави качествено“, заяви Гешев пред журналисти.