/ БГНЕС
Данъчни ревизии текат във фирмите на Васил Божков по искане на прокуратурата, съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на брифинг в Народното събрание.

"Текат данъчни ревизии. Те са възложени от прокуратурата. Преди да са приключили, няма как да имам информация и да я дам“, каза Горанов.

„Държавната финансова инспекция установи грешки в прилагането на закона от страна Комисията по хазарта, довели до стотици милиони, невнесени такси за организиране на хазартни игри“, разясни министърът.

„Оттук-нататък много е вероятно да се издаде акт за установяване на публични държавни вземания, който да бъде връчен на хазартните оператори и да тръгне изпълнително производство за дължимите, но невнесени суми, каза още финансовият министър.

По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на NOVA упрекна въпросната комисия, че "удобно и печелившо" си е затваряла очите, а от това бюджетът губи поне 600 млн. лв. от такси на година. Симеонов обаче беше категоричен, че сред отговорните има и служители на финансовото министерство, които пък не са упражнили контрол над Комисията по хазарта.

Валери Симеонов: Комисията по хазарта удобно и печелившо е пасувала