/ БГНЕС
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е категоричен, че не само Комисията по хазарта "удобно и печелившо е пасувала", но и служители от Министерство на финансите не са упражнявали достатъчно контрол над нея. "Става въпрос за едни суми, които не са платени. 600 млн. годишна злоупотреба е трябвало да се платят по закона, но са били задържани от оператора. Безспорно е, че не е упражняван контрол. Законът се прилага превратно, Комисията по хазарта си затваря очите", описа случвалото се, според него, Валери Симеонов в "Здравей, България" по NOVA.

Гешев: Прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството

"Фактите, които бяха изнесени в това студио, се потвърждават", доволен е той от развоя на събитията, обиските в офисите на Васил Божков, както и от приемането на законопроекта му за хазарта. Симеонов благодари на премиера и финансовия министър за светкавичната подкрепа, както и на депутатите от ГЕРБ. По думите му, ако е имало чадър над "едни суми, които не са платени" през годините, от порядъка на 600 млн. лв. годишно, чадърът по-скоро идвал отляво. "Естествено, че има и хора, които са били на хранилка. И за мен това са били хора от БСП" - така си обяснява яростната защита на социалистите вчера в пленарната зала Валери Симеонов.

Той изрази съмнения, че вчера пред Народното събрание са протестирали ресторантьорите и хотелиерите за ДДС-то. По думите му, нямало логика те да са там, защото само часове по-рано е била постигната договорка с хотелиерите и ресторантьорите.

Протестиращи блокираха Орлов мост (СНИМКИ)

"Протестът е политически и хазартно подквасен, отколкото професионално мотивиран", коментира той вчерашната блокада на "Орлов мост" и пред НС. "Въпросът е каква част от хората са били хотелиери и ресторантьори" каза той и посочи, че е видял бившия депутат от РБ. Видях и г-жа Манолова, излязоха и от БСП. И хората на Радо Ланеца... Странно, протестът не ги изхвърли", вметна Симеонов.

По повод скандала с президента и записания разговор с шефа на ВВС по повод проверка на КПКОНПИ на Десислава Радева, Симеонов коментира: "Това е малко обидно, защото затвърждава мнението, че всички са маскари, ако цитирам българската класика". Той обаче смята, че не би трябвало да бъдат изнасяни СРС-та в публичното пространство, преди да има доказателства. Институциите не трябва да преминават определени граници в отношенията помежду си, защото от това губи държавността, убеден е още лидерът на НФСБ. "Предпочитам да дадем тези 100 дена на главния прокурор", каза Симеонов по адрес на Иван Гешев.