/ Dariknews.bg
Основната софийска транспортна артерия на "Орлов мост" отново се оказа незаконно блокирана. Протестиращи окупираха кръстовището без разрешение по обяд.

Движението е спряно и в двете посоки от представители на малкия и среден бизнес
, както и от протестиращи, които се присъединиха към техния протест, без да са от техните редици. Дори автобусите на градския транспорт не са допускани да преминават. Има засилено полицейско присъствие в района.

На мястото на незаконната блокада на кръстовище бе забелязана и Мая Манолова, както и вечният протестиращ Йоло Денев.
 

Dariknews.bg


Протестът започна първо пред Народното събрание, продължи към Министерския съвет, а малко след 14 и 30 ч. се премести на "Орлов мост". Исканията им са свързани с отмяна на наредба Н-18. Това се случи въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите за шестмесечна отмяна на влизане в действие на наредбата.
 

Dariknews.bg



Протестиращите скандират "Оставка" и "Затвор". Демонстрантите заявиха, че всеки ден ще бъде така, докато "не постигнат победа" и управляващите не удовлетворят исканията им.
 

Dariknews.bg


"Всички наредби и "наредбички", които се прокарват, затрудняват бизнеса, а той е гръбнакът на икономиката. Нямаме против да сме на светло, но и те да излязат на светло. Те не ни помагат, а ни натискат надолу. Не е само за бизнеса, ами водата, а въздуха? Не искам да живея така, а достойно", заяви протестираща, която има център за професионална обучение.

 
 
Протестиращите се заканиха да стоят още един час блокадата и заявиха, че ще се върнат обратно пред парламента, за където се заканиха, че бройката им ще бъде далеч повече.

Една кола е успяла да мине, но след като втори автомобил се е опитал да направи същото, напрежението ескалира за кратко, но не се е стигало до физически сблъсъци.
 

Dariknews.bg

 

Dariknews.bg


 

Dariknews.bg



Очаквайте подробности!