Боян Магдалинчев
Боян Магдалинчев / darikradio.bg
Според представляващия ВСС е недопустимо шефът на ВКС да коментира висящи производства
Лозан Панов е време да реши дали да остане, или да се оттегли от поста си, заяви представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдаличнев преди началото на днешното заседание на Съдийската колегия. Той намери за недопустимо заемане на позиция по висящо производство.

Повод за думите му стана позицията на председателя на ВКС Лозан Панов по казуса „Полфрийман“, поместена на сайта на съдебната институция. В нея Панов призовава подчинения му съдийски състав да побърза с решението по делото за австралиеца, осъден у нас за убийство, а вътрешния министър – да освободи Джок Полфрийман от мигрантския център в Бусманци.

Лозан Панов: Сценаристите на истерията Полфрийман да не подпалват Рим

„Никой не заплашва магистратите, при постановяване на своите актове, с дисциплинарни производства. Още по-малко в конкретния случай, независимо от големия шум, който се вдигна. Не знам на кого му е минало през акъла, но не е нормална теза и не я споделям категорично“, заяви Магдалинчев за написаното от Панов.

Лозан Панов с нападки към съдийската колегия във ВСС

Той е категоричен – не е нормално шефът на ВКС да коментира висящи производства.

„В момента, в който съдебният състав се е оттеглил и е обявил, че ще се произнесе в срок от два месеца, никой няма право да коментира. Още по-малко председателят на ВКС. Недопустимо е“, подчерта още Магдалинчев. 

Съдът пусна убиеца Джок Полфрийман предсрочно (ВИДЕО)

Самият Лозан Панов не коментира позицията си на влизане на заседанието на колегията.

„Това, което съм искал да кажа, съм го казал. Написано е и е на сайта на ВКС. Няма какво повече да кажа“, заяви той пред чакащите го журналисти.