Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. До нея се стигна след интервю в сутрешния блок на Нова телевизия. По време на дебатите опозицията обвини управляващите в опит да натискат журналистиката.

Антон Тодоров се извини на Виктор Николаев

Антон Тодоров обяви, че подава оставка след скандал заради негови думи към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Депутатът каза на журналиста, че употребява силни думи, които могат да му изядат хляба. "Вече изядоха хляба на колежката ви - и тя беше тръгнала малко в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето й", каза още в интервюто си Тодоров. Партия ГЕРБ се разграничи от казаното на народния представител. Той самият пък поднесе извиненията си на Николаев и заяви, че думите му били превратно интерпретирани.
 
Депутатът Антон Тодоров подаде оставка

"Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител", написа Тодоров в писмо, с което оповести, че подава оставка.
 
Депутат от ГЕРБ с недопустим коментар за работата на журналист от NOVA

Той специално подчерта, че решението е лично негово и че ще продължи да работи за ГЕРБ.
 
Виктор Николаев: Виждали сме много политици, паднали от столчето на властта (ВИДЕО)

Втора седмица депутатите обсъждат на заседание изявено желание на свой колега да излезе от редиците им. Миналата сряда народните представители оставиха зад депутатската банка избраника от Хасковски район Делян Добрев. Той поиска да си тръгне от Народното събрание, след като се разгоря скандалът с назначения в Община Хасково, добил известност като "Кумгейт".