Драгомир Стойнев и Кирил Добрев от БСП
Драгомир Стойнев и Кирил Добрев от БСП / БГНЕС
ПГ на "БСП за България" още тази седмица ще внесе законопроект, с който да се регламентира избора на управляващите органи на държавните и общински предприятия, съобщиха от левицата на фона на скандалите напоследък.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев припомни, че са предложили законопроекта в предишния парламент и тогава е бил отхвърлен. Той изрази надежда този път да бъде приет, защото ще регламентира начина, по който ще бъдат избирани членовете на управляващите органи на държавните и общински предприятия.
 
Въпреки острите реплики БСП няма да иска вот на недоверие срещу кабинета

Драгомир Стойнев
БГНЕС

Стойнев подчерта, че законопроектът обхваща и общинските предприятия, където, по думите му, става най-голямата корупция, която захранва местния елит на ГЕРБ.

ГЕРБ възложили на структурите си проверки за назначенията

Той отбеляза, че постовете в бордовете на държавните и общинските предприятия трябва да се заемат от професионалисти след конкурс и да бъдат сменяни, само ако не изпълняват бизнес плана, залегнал при тяхното назначение, а не при смяната на съответния министър. Спирайки шуробаджанащината и корупцията можем да дадем тласък на българската икономика, коментира Стойнев.

Депутатът Антон Тодоров подаде оставка

Кирил Добрев
БГНЕС

От БСП заявиха, че ще подкрепят в пленарна зала оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. Антон Тодоров ще си отиде, а Валери Симеонов трябва да остане, коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. По думите му темата за вицепремиера Валери Симеонов е мина за българското председателство на Съвета на ЕС. Валери Симеонов вече не е проблем на премиера, той е национален проблем, добави той.
БТА