След тежката катастрофа с автобус на магистрала „Тракия”, при която загинаха шестима души, адвокатът на обвинената за инцидента Цвета Таскова разказа нейната версия за случилото се.
 
Обвинената за трагедията на АМ Тракия шофьорка скри лицето си в съда (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пред NOVA адвокат Георги Динев заяви, че Цвета е от добро семейство - баща й е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка й  работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна. „През зимния сезон работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен, когато се е случил инцидентът”, заяви още Георги Динев.
 
Според защитника към момента не е ясна цялата фактическа обстановка и няма изготвени експертизи. „Още в много начална фаза на разследването”, заяви адвокат Динев.
 
Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и ранени

„Нейният разказ е следният: започнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва, в началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне в дясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни”, заяви адвокат Динев.
 
Каква е най-вероятната причина за тежката катастрофа с автобус на „Тракия“?

„В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двамата автомобила се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката”, разказа адвокатът.

БГНЕС

Млада жена е виновна за катастрофата на "Тракия", опитала да изпревари автобуса

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.
nova.bg