21 къщи не са възстановени две години след бедствието в село Бисер
21 къщи не са възстановени две години след бедствието в село Бисер / снимка: Sofia Photo Agency, архив
21 къщи не са възстановени две години след бедствието в село Бисер
70108
21 къщи не са възстановени две години след бедствието в село Бисер
  • 21 къщи не са възстановени две години след бедствието в село Бисер

С панихида в памет на шестимата загинали и с курбан за здраве за оцелелите в харманлийското село Бисер отбелязаха 2 години от трагедията. На 6 февруари 2012 година селото бе залято от водите на язовир Иваново, чиято стена се скъса.

Заупокойна молитва за загиналите бе отслужена в обновената църква „Св. Св. Кирил и Методий".

56 къщи разруши водната стихия тогава, 34 са построени, още 21 чакат средства, съобщи кметът на селото Златка Вълкова: „Парите, които бяха събрани по дарителската сметка, свършиха. Надявам се да се намерят средства и за останалите".

Хората продължават да търсят истината и да питат кой е виновен за случилото, коментира синът на един от загиналите Тодор Ангелов: „Все още хората искат да разберат кой е виновен за трагедията. Докато мога, ще искам да излезе наяве виновният за трагедията в село Бисер".

По думите му заради стреса много от бисерчани са се разболели и само за месец са се споминали 10 души, а през 2013 година - още 17.

И днес хората в селото са единодушни в едно - никога няма да забравят преживяното.

В стих местната поетеса Петя Павлова също обяви, че трагедията в село Бисер е резултат от човешка грешка, а виновни две години по-късно все още няма: „Но нека никой не забравя, човешка грешка бе това. И нека всеки благославя, дарителите по света"!

Курбан бе раздаден за здравето на оцелелите при февруарския потоп преди две години в село Бисер.