Тежка катастрофа с автобус стана при при 28 км на АМ „Тракия“ в района на Вакарел. По последни данни 6 души са загинали, около 20 са ранени и сред тях има дете.
Тежка катастрофа с автобус стана при при 28 км на АМ „Тракия“ в района на Вакарел. По последни данни 6 души са загинали, около 20 са ранени и сред тях има дете. / Dariknews.bg
Част от пострадалите при катастрофата на "Тракия" вече са изписани
Вече са идентифицирани пет от шестте жертви след тежката катастрофа на магистрала "Тракия", съобщава "24 часа". Пет жени и един мъж починаха при пътното произшествие, 22 бяха ранени.

Каква е най-вероятната причина за тежката катастрофа с автобус на „Тракия“?

16-годишната Мила от Стара Загора е сред загиналите на магистрала "Тракия".
 
Шофьорът на автобуса се чувства виновен за жертвите в катастрофата (ВИДЕО)

Единственият мъж, жертва на катастрофата е 46-годишният Юмер от село Даскотина, област Руен. Загинали са и Антоанета, на 49 г., която живее в Габрово, както и 43-годишната Виолета от Стара Загора. Сред жертвите е и 31-годишната Станислава от Сливен.
 
Последната жертва все още не е идентифицирана.

Спасяването на пострадалите при катастрофата е било организирано по най-бързия начин

Пострадалите при катастрофата бяха транспортирани в 6 столични болници. Почти половината от ранените бяха приети в „Света Анна“. Към 22.00 ч. приключи операцията на най-тежко пострадалата пациентка, приета в лечебното заведение. Жената е стабилизирана и приведена в реанимация, съобщи доц. Сашо Асьов - началник на Клиниката по ортопедия и травматология в болницата.

Част от постъпилите в "Св. Анна" пътници от автобуса вече дори са изписани, предаде БНТ. Останалите пострадали в катастрофата бяха приети в „Пирогов“, ВМА, ИСУЛ, „Токуда“, „Софиямед“.
 
МВР предостави кризисни телефонни номера, на които близките на пътниците от катастрофиралия днес автобус край Вакарел могат да получат информация 02 982 5154 и 0889 94 42 60.

Всички новини около катастрофата на АМ „Тракия“ можете да следите тук