Областният управител на Видин поздравява студентите от областта по повод празника им, който честват на днешния 8 декември в памет на св. Климент Охридски – създателят на първата висша школа в България.

 

Като инициатор за разкриването на висше училище във Видин, Момчил Станков се обърна със специален поздрав към партньорите си от Русенски университет „Ангел Кънчев”.

„Изключително съм щастлив да поздравя Вашите студенти от област Видин и да им пожелая попътен вятър към високите върхове на науката за знание и на науката за живота. На всички бивши и настоящи възпитаници на Русенския университет пожелавам здраве, щастие и успех в творческите им усилия и в съзидателния им труд”, написа областният управител в поздравителен адрес до ректора на университета проф. Велизара Пенчева.

Русенският университет прие тази година 119 бакалаври от региона на Видин, а събитието беше отбелязано с тържествено откриване на първата академична година в дунавския град. Това даде основание на академичното ръководство да започне процедура по акредитация на Видински филиал към висшето учебно заведение в Русе.