Мечтата на едни родители да купят терапевтичен стол за малката си дъщеричка решиха да осъществят организаторите на благотворителен базар в Монтана. Това са собствениците коктейл-бар The HUB и Мария Шуманска - ръководител на Общинския детски съвет в града.

Благородната инициатива е посветена на четиригодишната Антония Антонова. Тя е с диагноза  ранна детска епилептична енцефалопатия. За да може детето да играе и едновременно с това да  развива и възстановява физическото си състояние е необходим допълнително оборудван терапевтичен стол.

Семейството няма възможност да събере сумата от 2110 лева, на каквато стойност е специализирания продукт и Мария се надява с инициативата, посветена на световния ден на жената, да се съберат достатъчно средства.

Благотворителният базар се организира за трета поредна година. Всеки, който иска да участва може да посети днес коктейл-бар The HUB. Там вече са подредени картини и ръчно изработени  предмети  от керамика, текстил, вълна и метал. Освен тях в базара е включен и местен производител на сладкарски изделия.

 

„Има търговци, които ще предоставят 100 процента от приходите си днес за Антония - уточнява Мария Шуманска. Други ще внесат определен процент. Поставена  е и урна за дарения. Събраните средства ще бъдат връчени на родителите на Антония тази вечер в 8:00 часа на мястото на събитието".