Над 150 дка замърсени площи са почистени на територията на гр. Мездра. Това показват данните на Общинска екологична инспекция за хода на националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно “ към 12.00 часа днес.

Раздадени са 1 200 чувала. 10 служители на Община Мездра, заедно с кмета Генади Събков, почистиха района около завода за кабелни комплекти и събраха над 55 чувала с отпадъци. Над 30 чувала събраха служителите, почистващи градския парк. Служители на общинска администрация се разпределиха в четири лъча. Първият обхвана централната градска част, ул. “Г. Димитров“ и парковото пространство. Вторият премина по ул. “Хр. Ботев“ в източна посока и достига до завод “Искър“. Третата група почиства по ул. „Хр. Ботев“, западната част на града, района на блокове Леденик 1-4 и входа на гр. Мездра. Служители на Община Мездра хигиенизираха и зоната на общинския пазар.


Кметът Генади Събков и общинските служители отправиха апел към жителите на Мездра:  "Да опитаме да бъдем по-коректни към хората, които са заети с чистотата, защото ние сме тези, които замърсяваме и ако не предизвикваме замърсявания в определени зони, няма да има нужда от подобни кампании. Според инж. Събков трябва да се държим като собственици на Общината, а не като хора, на които им е безразлично в каква среда живеят".

Цялата налична техника в ОП “Чистота“, всички сметоизвозващи машини, камиони и автомобили УАЗ се използват за своевременно отстраняване на събраните отпадъци.