В трите парка - Крайдунавски, „Владикина бахча“ и „Рова“, Общината постави указателни табели за изискванията, които трябва да се спазват при посещението им.

Рано тази сутрин беше направен инструктаж със служители, които ще отговарят за стриктно изпълнение на условията в заповедта и за недопускане на нарушения. Направен е график за дежурствата, които ще се дават през седмицата.
 
Официално: Вдигнаха забраната за посещения на паркове

От 9:30 часа до 18:30 часа, всеки ден в парковете се допускат деца до 12 години,
задължително с техните родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни; във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа - собственици на кучета (но не повече от един), които могат да разхождат домашните си любимци.

Това трябва да става само при задължително спазване на  противоепидемични мерки: носене на предпазни маски; дистанция 2,5 м спрямо други семейства, както и насрещно движещи се хора; съблюдаване на всички останали мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

 
Отварят парковете за родители с деца до 12 г., размразяват инвитрото

На територията на парковете се забранява събирането на деца и възрастни от различни семейства на едно място; използването на детски площадки, спортни съоръжения, пясъчници, скейтборд площадки; игрите на деца в група и с общи играчки; сядането на пейки, на тревни площи и правенето на пикник; употребата на алкохол.
 



Заповедта на кмета на Община Видин е издадена на базата на заповед на министъра на здравеопазването от 26 април, в условията на извънредното положение в страната и създалата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.