Те са били укрити в кухини на микробус
1544 кутии цигари, укрити в кухини на микробус, задържаха митнически служители в района на ГКПП "Дунав мост" 2, съобщиха от Агенция "Митници".

На 9 април в района на ГКПП "Дунав мост 2 Видин-Калафат" e спрян за проверка излизащ от страната лекотоварен автомобил, пътуващ от България към Холандия.

След акция на ГДБОП: Разбиха склад за нелегални цигари в Пловдив

Първоначално водачът заявил, че не пренася акцизни стоки, но при проверка със специализирана рентгенова апаратура митническите служители установяват специфични плътности на различни места в автомобила.

След направена физическа проверка на микробуса инспекторите откриват, че в конструктивните кухини на превозното средство са укрити голямо количество цигари. 

Митническите служители установяват, че скритите цигари са 1544 кутии или 30 880 къса от различни марки, като всичките са облепени с валиден български акцизен бандерол.

Водачът обяснил пред митническите служители, че цигарите са негови и ги пренася с цел търговия в Холандия, но не разполага с необходимите документи по ЗАДС. На лицето е съставен акт за административно нарушение.