Кандидатът за народен представител от листата на ДЕСНИТЕ Валентин Савов спечели първо място на Състезанието "Купа България", етап от световната купа по авиомоделизъм, със свободно летящи авиомодели. То се проведе в с. Вълчи Трън, Плевенско. Савов се състезава в клас F1B - авиомодел с гумен двигател, а в клас F1A победител е Дирк Халбмейер от Германия!

Валентин Саов е отдаден вече 40 години на авио и ракетомоделизъм. Той е състезател и треньор, член на Националния отбор, Председател е на СК "Моделист - Горна Оряховица"  и е Председател на СК "Моделизми Велико Търново". Кандидатът за народен представител от "ДЕСНИТЕ" Валентин Савов е двукратен европейски шампион с националния отбор на България, многократен сребърен и златен медалист от отбора на България. През тази година той постигна и друг голям успех, само че като треньор. Дъщеря му Мариана Савова стана първа на Световното първенство в Каспичан 2014, Мариана Савова е на 18 години и вече е европейски шампион по ракетомоделизъм.

„За нас ДЕСНИТЕ е гордост и чест, но и голяма отговорност да сме рамо до рамо с Валентин Савов" - каза водачът на листата за великотърновска област Мария Капон.  Валентин остави купата в щаба на Десните като символ за предстоящия успех!