Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха еликотърновските фенове на "Манчестър Юнайтед"
38595

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха еликотърновските фенове на "Манчестър Юнайтед"
  • Оригинален автограф на сър Алекс Фъргюсан получиха еликотърновските фенове на "Манчестър Юнайтед"

"Футболистите на "Манчестър Юнайтед" и шефовете на клуба са изключително земни хора. Отношенията им с привържениците са приятелски, без дистанция", разказа Димитър Чобанов. Заместник- председателят на Националния фенклуб на британския гранд във В. Търново и членът на Управителния съвет Светослав Гинчев станаха първите българи, участвали в традиционната годишна среща на привържениците на "червените дяволи".

Сбирката предшества градското дебри на стадион „Олд Трафорд" между „Манчестър Юнайтед" и „Манчестър Сити", играно миналата събота. Заради важността на двубоя - пряк сблъсък за титлата - на вечерята не е присъствал мениджърът на "Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън и футболисти от представителния отбор. Там обаче са били изпълнителният директор на клуба Дейвид Гил, прекратилият наскоро кариера екскапитан Гари Невил и даденият под наем в момента на "Съндерланд" Дани Уелбек, информира още Димитър Чобанов.

Почти 3 400 000 са организираните фенове на "Манчестър Юнайтед" в 26 страни, а фенклубовете надхвърлят 100. Вечерята, в която са се включили 400 души са обсъждани въпроси свързани с организацията и дейността на клуба, трансферната политика, разходите и приходите. Привържениците директно са питали какво е станало с парите платени от "Реал" /Мадрид/ за Кристияно Роналдо  и са поискали в Борда на директорите да бъде включен техен представител. Специална анкета пък е донесла на най- точно попълнилите я футболни обувки, подписани от Гари Невил, фланелка на Руни и фланелка на "Юнайтед", с подписите на всички футболисти.

Всеки от участниците е получил като подарък сувенирна чаша и химикалка, а за двамата великотърновци е имало и снимка на сър Алекс Фъргюсан с оригинален автограф.



Чобанов и Гинчев са били изненадани приятно още с пристигането в Манчестър, защото в програмата за мача със "Сити" е бил включен и материал за българската група, който идва за двубоя с прогнозата на нашите за победа с 3:1. Пред стадиона великотърновците срещнали футболисти на любимия си тим и успели да си вземат автографи от вратаря Едвин Ван дер Саар и Уес Браун. Холандският страж не отказал подпис на никой от феновете и въпреки дъжда се снимал с всеки от тях.

Общо 15 души от фенклуба в старата столица изгледаха дербито, като някои от тях за първи път стъпиха на „Олд Трафорд". Билета са били на стойност между 36 и 42 паунда. Отношението към Димитър Бербатов става все по- добро. Фланелките с името на голмайстора по трибуните са много повече от преди, информира още Димитър Чобанов, който за втори път гледа любимците си на живо.

Повече за впечатленията му от "Манчестър" чуйте в звуковия файл.