Ремонтът на булевардите "Цар Освободител" и "Приморски" - в отсечката от Икономическия университет до подлеза на Фестивалния и конгресен център, ще продължи до април. Това обяви кметът на Варна Иван Портних, след като даде официален старт на ремонтните дейности на обща стойност 1 850 000 лв.

Предвижда се цялостна рехабилитация на трасето, подмяна на тротоари и бордюри, както и преработка на дъждовната канализация.  

„Надявам се с това да решим проблема с дъждовните води, които се стичат тук от целия град. Вярвам, че с този проект тази задача ще бъде решена”, изтъкна кметът. 

"Моля гражданите за търпение и разбиране. Наясно сме, че ремонтите създават трудности, но това е начинът за създаване на по-добри условия за пътуване", каза кметът.


Задръствания в центъра заради започващите нови ремонти (СНИМКИ)

Затварянето на отсечката от Икономическия университет до Фестивалния и конгресен център доведе до задръствания в центъра. От сутринта трудно се преминава през подлеза на ул."Шипка". натоварено е движението около Севастопол и оп булевардите "Мария Луйза" и "Осми Приморски полк".

Въведена е промяна и в обслужването на градския транспорт - линиите 17А, 20 и 39. Не се обслужват двупосочно автобусни спирки „Д. Дебелянов“, ЖП Гара на пл. „Славейков“, сп. „Басейна“, сп. „Фестивален комплекс“, сп. „Академията“ на бул. „Цар Освободител“.



За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК