Общинската сесия, за която имаше съмнения, че ще се провали заради дългата липса на кворум, все пак започна. Общинският съветник, който попълни необходимото мнозинство от 26 избраници, беше Галина Крайчева-Иванова от групата на Добромир Джиков от партия „Българска партия Либерали“.

Преди началото на заседанието някои от местните парламентаристи отказаха да се подпишат, че присъстват на сесията и да се регистрират в електронната система за гласуване. Сред тях бяха съветниците от левицата, които по-късно напуснаха залата. От трибуната Светлана Такева обяви, че „БСП няма да участва в този фарс”. Подписи не положиха също Костадин Костадинов, Николай Недков, Ивайло Бояджиев и др.

Колегата им Янко Станев разкритикува действията на част от избраниците. Според него нерегистрирането е форма, с която съветниците изразяват неготовност да работят по въпросите, за които са избрани.

Заради патовата ситуация, в която изпадна Общинският съвет тази сутрин, гласуването ще бъде по старата система, т.е. с вдигане на ръка и поименно. Причината е, че в електронната система за гласуване са се регистрирали само 20 съветница, а в присъствения списък фигурират имената на 26 души.



В началото на заседанието клетва положи педагогът Анула Рашкова. Директорът на ОДЗ "Лястовичка" зае мястото на Павел Христов, който стана народен представител в 42-рото Народно събрание.