„Черно море Тича“ издържа 32 минути срещу един от фаворитите за титлата
Рилски спортист постига своята десета победа от началото на сезона. Възпитаницит на Людмил Хаджисотиров успяха да пречупят в последната четвърт „Черно море Тича“ и да си тръгнат с успех от Варна със 100:82.
Двата тима заложиха на атаката в първите минути. „Моряците“ реализираха три тройки още в началните минути, а за „Рилски спортист“ се отличи Малик Диме, но с няколко не успешни стрелби и алейуп забивка. Домакините на два пъти успяха да имат аванс от 6 точки, но в края на четвъртината гостите най-после започнаха да се справят по-добре в защита и успяха да изравнят при 20:20. „Черно море Тича“ не се пречупи и благодарение Георги Боянов спечелиха първата четвърт с 28:25.  
При подновяването на играта гостите заложиха на преса по целия терен и това малко обърка варненци. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров използваха ръстовото си предимство и след 3 поредни коша от излязоха с точка аванс при 30:31. От този момент нататък гостите не позволяваха да им бъдат отбелязвани лесни кошове. Варненци се опитваха да се държат в мача със стрелба от далечно разстояние. В това се отличи капитанът Пламен Алексиев, който направи първият си пропуск в заключителните секунди на полувремето. Маринчешки реализира кош 6 секунди преди сирената и даде аванс на почивката за „Рилски спортист“ – 47:49.
„Моряците“ стартираха третата четвърт повее от убедително. След размяна на няколко коша, те направиха серия от 14-4 точки и си поведоха с най-голямата разлика от началото на двубоя 65:56. След пет поредни добри защити и серия от 0-13 гостите бързо си върнаха лидерството. Така те влязоха в заключителните минути с преднина от 4 точки – 68:72.

Диме отново напомни за себе си с втората си забивка алейуп в мача, но „Черно море Тича“ отговори с тройка на Веселин Георгиев. Диме и Дженкинс започнаха все по лесно да намират път към коша на домакините, докато успеваемоста на варненци в атака стваше все по-малка. Лидерите на „моряците“ натежаха с нарушения, а младите им съотборници в този двубой не показаха най-добрата си игра от предишните срещи. Така постепенно готите натрупаха двуцифрен аванс. „Черно море Тича“ пробва да се върне в двубоя със стрелба за три точки, но не се получи и Рилски спортист постиган десетата си победа – 100:82
За победителите най-полезен бе Юджийн Харис с 19 точки и Димитър Маринчешки с 18.
За „Черно море Тича“ Георги Боянов отново завърши с дабъл-дабъл – 24 точки и 13 борби,  а Пламен Алексиев реализира 17 точки  и  6 асистенции.