На зловеща находка се натъкна екип от археолози във фалиралия девненски завод „Полимери” на Николай Банев. При преместването на опасния химикал трихлоретан от земята под старата цистерна буквално изскочил човешки скелет и едва ли не протегнал ръка за здрависване с изследователи. Те обаче успели да запазят самообладание и да си свършат работата.

Според първоначалните проучвания скелетът е на мъж, живял през 13. век, който най-вероятно е бил един от първите приватизатори по нашите земи и още по-вероятно е бил неуспешен приватизатор. Той починал в жестоки мъки след дълго бягане, като на тази мисъл навеждат деформациите по костите на ходилата му, за които с почти научна сигурност може да се твърди, че са резултат от преследване на разгневена тълпа с камъни. Предполага се още, че тази тълпа се е състояла от излъгани работници на първия приватизатор, на които в един момент им е писнало да чакат заплатите си и да чуват „до края на седмицата ще изчистим нещата”.

Все още не е ясно каква ще бъде съдбата на скелета. Николай Банев е решил да не го дава на никого, защото иначе ще пострада имиджът му, ако започне само да дава и нищо да не взема. Неговите намерения са да завърже костите на бариерите на курорта „Русалка” и да стряска гратисчиите, които искат да ходят на море, но не искат да си плащат. Крайната дума обаче ще е на очарователната му половинка Евгения Банева, която май има други планове за зловещата находка. Според нея скелетът направо ще заспи върху стената на домашния бял роял, който въобще не е бил купен от провинциални комплекси, а от най-чиста любов към музиката.

Още сензации четете ТУК!!!