В знак на признателност към огромния принос на художника-хералдик Христо Танев при създаването на Парк-Хотел „Стара Загора“, като носител на тракийското наследство и познание, и във връзка с внезапната кончина на големия творец и общественик, от днес, голямата конферентна зала „Тервел“ на петзвездния комплекс ще носи името „Христо Танев“.


Благодарение на Христо Танев, във всеки един детайл от красивия комплекс край езеро „Загорка“ е вплетена енергията на тракийските предци, населявали нашите земи преди много векове, чрез многобройните символи, знаци, стенописи, статуи и орнаменти, създадени и композирани от него. Христо Танев превърна Парк-Хотел „Стара Загора“ в своеобразно светилище на духовността.


Енциклопедичните му познания в областта на хералдиката, езотериката, историята, археологията и изобразителното изкуство ще продължават да живеят и след него чрез впечатляващите витражи на Парк-Хотел „Стара Загора“, чрез имената на древните тракийски божества, с които големият художник „покръсти“ различните части на комплекса.