/ Парк хотел Стара Загора
В знак на признателност към огромния принос на художника-хералдик Христо Танев при създаването на Парк-Хотел „Стара Загора“, като носител на тракийското наследство и познание, и във връзка с внезапната кончина на големия творец и общественик, от днес, голямата конферентна зала „Тервел“ на петзвездния комплекс ще носи името „Христо Танев“.

Христо Танев
Парк хотел Стара Загора


Благодарение на Христо Танев, във всеки един детайл от красивия комплекс край езеро „Загорка“ е вплетена енергията на тракийските предци, населявали нашите земи преди много векове, чрез многобройните символи, знаци, стенописи, статуи и орнаменти, създадени и композирани от него. Христо Танев превърна Парк-Хотел „Стара Загора“ в своеобразно светилище на духовността.

Христо Танев
Парк хотел Стара Загора


Енциклопедичните му познания в областта на хералдиката, езотериката, историята, археологията и изобразителното изкуство ще продължават да живеят и след него чрез впечатляващите витражи на Парк-Хотел „Стара Загора“, чрез имената на древните тракийски божества, с които големият художник „покръсти“ различните части на комплекса.