С тържествен водосвет, отслужен от старозагорския митрополит Галактион, официално беше открито игрище за мини-футбол в село Богомилово. То е част от спортен комплекс, който ще бъде изграден по проект на стойност 498 000 лв. Проектът е дело на арх. Паскал Паскалев, а зад него стои група ентусиазирани представители на местния бизнес, обединени около идеята да възродят масовия спорт за малки и големи, обясни лекоатлетката-ветеранка Красимира Чахова, председател на местния Спротен клуб „Ракета".

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който преряза лентата на игрището, благодари за усилията и за възможността всички желаещи да спортуват. Той отбеляза, че това може би е най-доброто игрище за футбол на малки вратички в общината. „Ще се радвам оттук-нататък това игрище да се пази, а Община Стара Загора да успее да помогне на този проект да бъде реализиран докрай", добави още Тодоров.

„Поклон пред тези, които отделиха от залъка, лептата, за да направят едно спортно съоръжение, където от деца до възрастни ще се състезават. А оттук ще излязат спортисти, които само Бог знае как ги определя. Нека Божието благоволение, което сте извършили, многократно се връща, за да създавате условия и за други спортове, защото Стара Загора се гордее със своите спортисти, които са тръгнали оттук", поднесе благословията си и митрополит Галактион.

Спортният комплекс ще бъде изграден на общински терен, определен за спортна и развлекателна дейност. Новооткритото игрище с изкуствено покритие и размери 4525 м, ще бъде ползвано от всички желаещи по график, но с предимство за децата на Богомилово. Към него се предвиждат още съблекални, складови помещения, паркоместа, като общата площ ще бъде близо 13 000 кв.м. Ще бъдат изградени още два тенискорта, с възможност единият да бъде комбиниран с игрища за волейбол и баскетбол, две игрища за бадминтон, велоалея и детски развлекателен кът.



В първата среща на игрището за минифутбол първият гол за сборния отбор на Община Стара Загора отбеляза кметът Живко Тодоров. Мачът завърши при резултат 2:1 за местния клуб „Ракета", който беше възстановен наскоро, но датира от 1962 г.

На откриването присъстваха още зам. областният управител Петко Карагитлиев, зам.-кметът Йордан Николов, кметът на Богомилово Петър Коев, общински съветници, бизнесмени и много жители на селото.