Строителните работи на АМ „Марица" се изпълняват по график до момента. Това показа проверката, която направи днес премиерът Бойко Борисов в участъка от 15-ти до 22-ри километър. Няма проблеми, коментира Борисов: „Отнема се вече повърхностния строй, това е и на15-ти, и на 22-ри километър. Всички са в срок - италианци и българи. Пратих да преброят всички камиони, багери, трактори. Няма проблеми. Но 10 метра отдолу има само глина, затова се прави по-добра подложка."

Заедно с министър-председателя бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът по управление на средствата на ЕС Томислав Дончев.

На въпрос към Борисов, как приема отказа на отците от Светия синод да бъдат отворени досиетата им, премиерът отговори така: „Това означава, че имат гузна съвест. Не виждам нищо лошо. На всички в държавата се отвориха, така че и техните могат да се отворят. Някои казват, че те са независими от държавата. Да, но като са независими от държавата, не би трябвало да се подписват някъде и да стават зависими."

Упреците към управляващите относно ниските доходи в страната премиерът обясни: „Това, което правим не се харесва на много хора, защото им гарантираме бъдеще. И се надявам рано или късно това да бъде оценено. Който работи добре, получава добра заплата в България. Работещите хора, тези, които повишават квалификацията си, които учат и се развиват, получават много, много добри заплати. Човек, например, с два езика, с висше образование, с квалификация, винаги си намира работа. А тези, които си стоят вкъщи и чакат помощи - е няма".



Броени дни преди Коледа Бойко Борисов пожела на всички да са живи и здрави и да не забравяме, заради кого празнуваме - заради Господ. „Хората в България вярват много. Когато ходя по манастири и църкви по празниците винаги храмовете са пълни", сподели премиерът.