Сдружение с нестопанска цел “Свят без граници” отбелязва 20-годишен юбилей.

Проектите, реализирани от сдружение „Свят без граници“ са фокусирани в няколко програмни области, пряко свързани с ромската общност – „Здравеопазване“, „Социални и хуманитарни дейности“, „Образование“, „Младеж“, „Ромско включване“.

Сдружението заема важно място в обществения живот заради  факта, че методите, проектите и програмите, които реализира, са изработени и се изпълняват от ромски експерти, ромски професионалисти и ромски парапрофесионалисти директно в общността. 

Сред основните цели на сдружението са подпомагане, личностно изграждане и развитие на ромите, обогатяване на знанията на младите в областта на обществените науки, икономиката, хуманитарната и духовната област, държавното, стопанско управление и други области на науката, културата, образованието и изкуството, популяризиране на висшето и средно образование сред ромската етническа общност.

Емблема на сдружението са наградите „Без граници“, където отличените са в три категории -лекар на общността (ОПЛ, акушер-гинеколози, стоматолози и др., работещи с роми), студент от общността (изучаващ медицинска специалност) и лоялна медия към общността (отразяваща обективно проблемите на ромите).


Съвместно с РЗИ – Стара Загора, неправителствената организация успява да овладее огнища на заболявания в кварталите с компактно ромско население в Старозагорска област.

Реализира успешно проекти на Министерство на здравеопазването по превенция и контрол на ХИВ/СПИН, СПИ, туберкулоза и други. През 2016 г., сдружение „Свят без граници“ получи годишната награда на НСОРБ за работата си с Община Стара Загора и реализираните съвместни проекти.

Основна мисия на организацията е формиране на общност от прогресивно мислещи млади хора, споделящи ценностите на демокрацията и гражданското общество.