Над 2000 души, сред които почитатели от Хасково, Димитровград и други градове бяха сред зрителите на грандиозния спектакъл „Трубадур“. Това е четвъртото издание на Опера на стадиона.


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и артистичният директор на Държавна опера-Стара Загора Веселина Кацарова на сцената на Стадион „Берое“ приветстваха многохилядната публика.


„Радвам се, че виждам много млади хора зрителите, че има такъв голям интерес. Важно е изкуството да стига и да вълнува повече хора. Благодаря на Държавна опера-Стара Загора, че с подобни спектакли го прави по-достъпно“, каза кметът.  Той подчерта, че е дошъл моментът, в който старозагорци могат да се гордеят със своята опера, а това се дължи преди всичко на директора й Огнян Драганов.


Емоционално и сърдечно голямата прима Веселина Кацарова благодари на колегите си от Операта за труда и ентусиазма в тази постановка.


„Въпреки че е краят на изключително напрегнат сезон за всички вас, вие сте толкова мотивирани. Радвам се, че и с такива постановки славата на моя роден град Стара Загора като град на знаменити оперни певци и постижения в света на операта – продължава да е жива“, сподели примата Веселина Кацарова.


Сред гостите на постановката на операта „Трубадур“ от Дж.Верди на Стадион „Берое“ бяха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, Старозагорският Митрополит Киприан, областният управител Гергана Микова, кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общински съвет-Стара Загора Таньо Брайков, заместник-кметовете Иванка Сотирова, инж.Янчо Калоянов и др.