опера
опера / Държавна опера Стара Загора
Над 2000 души, сред които почитатели от Хасково, Димитровград и други градове бяха сред зрителите на грандиозния спектакъл „Трубадур“. Това е четвъртото издание на Опера на стадиона.

опера
Държавна опера Стара Загора


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и артистичният директор на Държавна опера-Стара Загора Веселина Кацарова на сцената на Стадион „Берое“ приветстваха многохилядната публика.

опера
Държавна опера Стара Загора


„Радвам се, че виждам много млади хора зрителите, че има такъв голям интерес. Важно е изкуството да стига и да вълнува повече хора. Благодаря на Държавна опера-Стара Загора, че с подобни спектакли го прави по-достъпно“, каза кметът.  Той подчерта, че е дошъл моментът, в който старозагорци могат да се гордеят със своята опера, а това се дължи преди всичко на директора й Огнян Драганов.

опера
Държавна опера Стара Загора


Емоционално и сърдечно голямата прима Веселина Кацарова благодари на колегите си от Операта за труда и ентусиазма в тази постановка.

„Въпреки че е краят на изключително напрегнат сезон за всички вас, вие сте толкова мотивирани. Радвам се, че и с такива постановки славата на моя роден град Стара Загора като град на знаменити оперни певци и постижения в света на операта – продължава да е жива“, сподели примата Веселина Кацарова.

опера
Държавна опера Стара Загора


Сред гостите на постановката на операта „Трубадур“ от Дж.Верди на Стадион „Берое“ бяха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, Старозагорският Митрополит Киприан, областният управител Гергана Микова, кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общински съвет-Стара Загора Таньо Брайков, заместник-кметовете Иванка Сотирова, инж.Янчо Калоянов и др.