„Пирогов“: 70 на сто от имунизираните по празниците са избрали иРНК ваксина
8 екипа са в готовност да приемат всички, на които им предстои поставянето на втора доза ваксина, съобщиха от болница „Пирогов“.

Допълнителни екипи ще се грижат за това да не се получават струпвания и опашки. Те са разположени на няколко места в болницата.

11 076 души са се имунизирали в “Пирогов” по Великден и Гергьовден. 70% от тях избраха иРНК ваксина. Всички те трябва да са спокойни, че ще получат втората си доза в следващите дни, уверяват от болницата.

Ваксинационните екипи ще работят без почивен ден - от 08:30 и 17:30 часа.

Продължава и "зеленият коридор" за първа доза. С приоритет ще бъдат възрастните хора и тези с хронични заболявания. 


 

В столичната болница "Св.Анна" ваксинирането срещу COVID-19 също ще продължи и през почивните дни.

В столичната болница "Св.Анна" ваксинирането срещу COVID-19 ще се извършва и през почивните дни, като на 22, 23 и 24 май ваксинационните екипи ще работят от 8.00 до 17.00 ч. Това съобщиха от лечебното заведение.

Осигурени са ваксини от производителите AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna и Janssen.

Хората над 60-годишна възраст и засегнатите от хронични заболявания ще бъдат ваксинирани с предимство.

Ваксинационните пунктове в Александровска болница също ще работят и през празничните дни – от 9.00 до 17.00 ч, съобщиха от лечебното заведение.

Налични са ваксини срещу COVID-19 на AstraZeneca, Pfizer/BioNTech и Moderna.

С предимство ще бъдат ваксинирани хората над 60-годишна възраст, както и желаещите под 60-годишна възраст, ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря.
БТА