Адвокатът му поиска мярка "домашен арест" с мотив, че едно от убитите момичета е било на пътя
Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата в София, при която загинаха две млади жени. Според съда има опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление.

Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение поради влошено здравословно състояние, но съдът я отхвърли, като отбеляза, че са налице всички законови основания за продължаване на ареста му. Обвиняемият не се яви в съдебната зала. Адвокатът му и прокурорите по делото нямаха информация за здравето му.

Мъжът, който е обвиняем за пет престъпления, се намира в ареста повече от три месеца. 

По думите на прокуратурата разследването за катастрофата е към края си, а Семерджиев и защитникът му вече се запознават със събраните доказателства. От държавното обвинение бяха против изменението на мярката в домашен арест.


Адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов поиска бившият футболист да излезе от ареста с мотива, че едно от убитите момичета в катастрофата на 5 юли в София е било активната лента на пътя, научи 24 часа.

Той се аргументира с данни от видео от трагедията. Клипът е бил потвърден от експертиза, допълни мъжът, чийто клиент не присъства на делото.

Адвокат Христов поиска Семерджиев да бъде пуснат под домашен арест. Намери забележки и по пробата, доказала, че осъжданият като наркодилър е карал дрогиран с метамфетамин. Кръвта за нея бе взета ден след катастрофата, защото Семерджиев се укриваше.

Тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци

По думите на Христов няма съвкупност от данни, че дрогата, открита в джипа на Георги Семерджиев, е негова. Тя е 0,65 грама метамфетамин на стойност 16 лв., но нищо не я свързва с клиента ми, каза още Христов. Наркотикът бе открит в подлакътника на джипа, който каращият без книжка мъж използвал.

Още разкрития по скандалния случай „Семерджиев“ (ВИДЕО)

По случая започна вътрешна проверка в МВР.

Адвокатът на Георги Семерджиев разкри важни подробности за него

Според резултатите до момента трима шефове на районни управления и началник от "Пътна полиция" не са упражнили достатъчно контрол, за да спрат "разпъването на чадър" над Семерджиев.
Агенция "Фокус", БТА, 24 часа