Има задържани
Стрелба след скандал и сбиване пред офис за бързи кредити в София. Вследствие на нападението има един убит, чието тяло е намерено в столичния квартал „Модерно предградие“, а други двама са сериозно пострадали. По случая има задържани.

Булфото

Инцидентът станал пред блок 3 в ж.к. "Модерно предградие" около 15 часа.  

Георги Димитров


По информация на главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев са намерени две оръжия на местопроизшествието. Убитият има криминално досие, което се състои от 11 регистрации за различни престъпления – кражби и телесни повреди.

Булфото

По първоначална информация простреляният пристига на местопроизшествието с двама души. Единият е задържан, а другият е във ВМА. На място са били трима служители на офиса – като единият от тях е прострелян.

Георги Димитров

Собственикът на офиса е притежавал законно оръжие, но няма такава информация за нападателя.

Булфото

„Сформират се следствени групи и се опитваме да съберем максимално информация по случая. Още нямаме конкретни данни за сбиването. Убитият не е собственик на заложната къща. Това е човек, който е дошъл и е нападнал собствениците на обекта. Собствениците в момента са арестувани“, каза Кангалджиев.

Георги Димитров


При стрелбата е загинал мъж на 48 години, а пострадалите са на 22 и 23 години.  По първоначални данни 22-годишният е прострелян в гърдите и в крака. Той е транспортиран към болница "Пирогов". Вторият пострадал е с огнестрелна рана в бедрото и е транспортиран във Военномедицинска академия. 

Той е въведен в противошокова зала, където го преглеждат и изследват. Мъжът е без непосредствена опасност за живота към момента, в съзнание, контактен. Има огнестрелни наранявания в горен и долен крайник, заради които е със сериозна кръвозагуба. Това налага да бъде кръвопреливан. 



Той е кръвна група А+ и желаещите да дарят кръв за него, могат да го направят в пункта за кръводаряване на Национален център по трансфузионна хематология в гр. София, ул. "Бр. Миладинови" 112.

Георги Димитров


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня