41 автомобила са били репатрирани от ул. „Христо Ботев" на наказателен паркинг през последните три дни, съобщават от Столичната община. 18 автомобила са принудително вдигнати от ул. „Алабин" и 7 от пешеходната зона на ул. „Пиротска". Водачите на неправилно паркираните автомобили на бул. „Ситняково" при новоизграждащият се търговски център също биват санкционирани от екипи на Пътна полиция и Центъра за градска мобилност. Всички неправомерно спрени автомобили ще бъдат репатрирани на наказателни паркинги, а на нарушителите ще бъдат наложени глоби.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала на мястото да има постоянно екип на  „Пътна полиция„  както и репатрираща техника.

201 глоби на обща стойност 2050 лв. и 4 акта пък са били наложени вчера на фирми и на граждани за непочестен сняг в прилежащите тротоарни площи. Най-много нарушения са установени от инспекторите на Столичен инспекторат в районите „Триадица" и „Лозенец", където за последните два дни сумата от наложените санкции възлиза на 620 лв.