Падане на билборд причини смъртта на няколко души и рани 59 други във индийската финансова столица Мумбай, съобщи местната новинарска агенция Прес Тръст ъф Индия, цитирана от Асошиейтед прес. Данните за броя на жертвите е противоречив на този етап - между 3 и 8 души са загинали.

Инцидентът е станал по време на гръмотевична буря, придружена от проливен дъжд.

Смята се, че десетки души са попаднали под отломките на рекламното съоръжение в предградието Гаткопар, написа мумбайската полиция в "Екс“.

Поне 47 души са били спасени и откарани в болница, каза заместник главният министър на щата Махаращра Девендра Фаднавис. Той допълни, че спасителните операции продължават и че е разпоредено разследване на инцидента.

 
Мусонният период, който трае между юни и септември, носи по-голямата част от годишните валежи в Южна Азия и причинява проливни дъждове и тежки наводнения в Индия. Валежите са жизненоважни за зависимите от него култури, засадени през мусона, но тези дъждове често са причина за големи щети.


Метеорологичната служба на Индия информира, че в близките часове се очакват гръмотевици, дъждове и ветрове в някои части на Мумбай, предадоха местни медии.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА